Welkom op onze vernieuwde site
Gratis verzending vanaf € 25

  Anne Applebaum,De schemering van de democratie
  De schemering van de democratie
  Over de verlokkingen van een autoritair systeem
  € 20.99
  Bij u in huis op: dinsdag
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel


  De schemering van de democratie van Anne Applebaum gaat over de verlokkingen van een autoritair systeem. In steeds meer landen heeft de democratie het zwaar. Liberale waarden worden ingeruild en het idee van een sterke leider die haast vereerd wordt, nationalistische bewegingen en het eenpartijstelsel winnen aan populariteit. In haar nieuwe boek De schemering van de democratie beargumenteert Anne Applebaum dat we ons niet moeten verbazen over deze ontwikkeling. Politieke systemen met simplistische overtuigingen hebben een natuurlijke aantrekkingskracht, vooral die systemen waarbinnen enkel de loyale volgers profiteren. Mensen kijken niet alleen naar ideologie, stelt ze, maar zijn ook praktisch, pragmatisch en opportunistisch. De autoritaire en nationalistische partijen die zijn opgekomen binnen de moderne democratieën bieden hun aanhangers nieuwe mogelijkheden om rijkdom en macht te vergaren.

  In De schemering van de democratie beschrijft Applebaum hoe het komt dat politici, journalisten en intellectuelen in landen als de VS, Hongarije, Polen en het Verenigd Koninkrijk hun democratische idealen hebben opgegeven, en hoe ze complottheorieen, politieke polarisatie, social media en nostalgie inzetten om de samenleving te veranderen.

  `In korte reportages over gefaalde vriendschappen is Applebaum op haar best; haar kortaffe stijl en licht misprijzende humor zijn een verademing` – NRC, vier ballen
  Extra informatie:

  Paperback / softback
  224 pagina's
  Oktober 2020
  275 gram
  201 x 125 x 20 mm
  EAN: 9789026354038
  Ambo|Anthos

  Bij u in huis op: dinsdag
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel