Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Friedrich Weinreb,Getal - teken - woord
  Getal - teken - woord
  Het symbolische universum van het Hebreeuws als taal van de Bijbel
  € 14.50
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


  “Getal-teken-woord` is een heldere inleiding in de mystieke denkwereld van Friedrich Weinreb. Wie zich in zijn benadering van de Bijbel en de joodse overlevering verdiept, zal ontdekken dat er in deze teksten een oud weten bewaard is gebleven, dat antwoorden geeft op fundamentele vragen naar de zin van ons leven.

  De Bijbel is niet een receptenboek, met starre regels die voorschrijven wat wel en niet mag, maar biedt een inzicht in de grote structuren van ons leven vanuit één centrale, samenhangende bron, zonder enige vorm van dogmatisme.

  Weinreb laat hier zien hoe de Bijbel daadwerkelijk de structuur van de schepping bevat. De Bijbel is als het ware een blauwdruk van de gehele schepping. Het Hebreeuws, de heilige taal waarin de Tora is geschreven, biedt de mens een verbluffend handvat om het wezen der dingen te leren kennen, of beter: te leren herkennen.

  Friedrich Weinreb (1910–1988) heeft in een omvangrijk œuvre de wereld van de joodse mystiek uitgelegd aan de mens van deze tijd. Uitgaande van de overtuiging dat er in de Bijbel en de joodse overlevering een oud weten is bewaard, zoekt hij naar een vaste leidraad die de mens op zijn weg door deze wereld houvast kan bieden.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  144 pagina's
  Met illustraties
  Juni 2021
  215 gram
  211 x 131 x 13 mm
  EAN: 9789079449200
  Quintessentia

  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen