Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Iain MacGregor,De vuurtoren van Stalingrad
  • Iain MacGregor,De vuurtoren van Stalingrad
  • Iain MacGregor,De vuurtoren van Stalingrad
De vuurtoren van Stalingrad
Nieuw licht op de meest legendarische slag van de Tweede Wereldoorlog
€ 28.50
  (Paperback / softback) Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op zaterdag *
  • Gratis verzending


De slag om Stalingrad, tussen september 1942 en begin februari 1943, geldt als de meest cruciale, bloedigste slag in de geschiedenis en markeerde het definitieve keerpunt van de Tweede Wereldoorlog.

Vijf maanden lang leverden Duitsers en Russen strijd in brute huis-aan-huisgevechten. Dit boek beschrijft die strijd door het prisma van een belangrijk strategisch gebouw in het hart van de stad: Pavlovs Huis, ook wel bekend als de ‘Vuurtoren van Stalingrad’. Daar, op een paar honderd meter van de Wolga, ontstond de legende van een klein garnizoen van Russische verdedigers die standhielden tegen een overweldigende overmacht.

Iain MacGregor, die voor dit boek tal van Russische en Duitse archieven raadpleegde en vele onbekende getuigenissen boven water haalde, biedt tachtig jaar na dato een gedetailleerd verslag waarbij hij nieuw licht werpt op de grimmige realiteit en de mythevorming die al tijdens de oorlog een aanvang nam.
Extra informatie:

Paperback / softback
448 pagina's
Met illustraties
Januari 2023
582 gram
215 x 137 x 38 mm
EAN: 9789029548120
De Arbeiderspers


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.