Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  Matthias M.R. Declercq,De ontdekking van Urk
  De ontdekking van Urk
  € 21.50
  Bij u in huis op: dinsdag
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel


  De Belgische schrijver en journalist Matthias M.R. Declercq werd in 2009 een dag naar Urk gestuurd om verslag te doen van een moordzaak. Het dorp fascineerde hem zo, dat hij tien jaar later besluit op het voormalige eiland te gaan wonen, om te doen wat indertijd niet is gelukt: doordringen tot de kern van deze voor de buitenwereld zo onbekende gemeenschap.
  Declercq woont als vreemdeling in het hart van het dorp en gaat mee vissen, bidden en drinken. Stap voor stap openbaart zich de werkelijkheid. Declercq observeert een minzaam en godvrezend volk, maar ontdekt ook een schimmige en tragische wereld, met jeugdige baldadigheid, visfraude en drugs. Een wereld waarin niks is wat het lijkt.
  Declercq is er in deze persoonlijke queeste in geslaagd de identiteit bloot te leggen van `s lands schijnbaar meest gesloten en onbegrepen gemeenschap.
  Recensie:
  Het Nieuwsblad
  'De ontdekking van Urk graaft diep in de mentaliteit van deze gemeenschap waar de tijd is blijven stilstaan. Declercq schrijft met veel inlevingsvermogen over het harde leven van de visser en over de `wrake Gods` die overal voelbaar is. Hij toont hoe generaties botsen en hoe een deel van Urk, zoals het dorp van Asterix tegen de Romeinen, trots en koppig weerstand blijft bieden tegen de voortschrijdende 21ste eeuw.'

  Extra informatie:

  Paperback / softback
  328 pagina's
  Oktober 2020
  418 gram
  210 x 140 x 28 mm
  EAN: 9789463810265
  Podium Uitgeverij

  Bij u in huis op: dinsdag
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel