Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Roxane van Iperen,`t Hooge Nest
  `t Hooge Nest
  € 15.00
  Bij u in huis op: zaterdag
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen  `Wanneer er gevochten moet worden, moet er maar gevochten worden. Je kunt jezelf niet ontrouw worden. Je kunt jezelf ook niets wijsmaken. We stonden ervoor. We hebben gedaan wat we moesten doen, wat we konden doen. Niet meer en niet minder.` Janny Brandes-Brilleslijper

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper actief in het verzet in Amsterdam en Den Haag. Als het net zich rond hen begint te sluiten, moeten ze onderduiken. Ze komen terecht in `t Hooge Nest, een villa verscholen in de bossen van `t Gooi. Spoedig zal het huis onder hun leiding uitgroeien tot een van de grootste onderduikadressen in Nederland.

  Terwijl de laatste joden in het land worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het gaat door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Als het einde van de oorlog in zicht is, wordt het Nest verraden. Samen met de familie Frank belandt de familie Brilleslijper op het laatste transport naar Auschwitz.

  `t Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.
  Recensie:
  DWDD
  Matthijs van Nieuwkerk 'Een wonderlijk mooi boek.'

  Extra informatie:

  Paperback / softback
  384 pagina's
  November 2022
  399 gram
  211 x 135 x 30 mm
  EAN: 9789048861088
  Lebowski

  Bij u in huis op: zaterdag
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen