Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Sander Heijne, Hendrik Noten,Fantoomgroei
  • Sander Heijne, Hendrik Noten,Fantoomgroei
Sander Heijne, Hendrik Noten,Fantoomgroei
Fantoomgroei
Waarom we steeds harder werken voor steeds minder
€ 20.00
Bij u in huis op: woensdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel


Sander Heijne en Hendrik Noten laten in ‘Fantoomgroei’ zien dat onze economie al ver voor de coronacrisis ontspoorde. Bedrijfswinsten zijn sinds de jaren tachtig geëxplodeerd, maar werkenden zagen de economische groei nauwelijks terug in hun portemonnee. Vitale sectoren als de zorg, het onderwijs en de politie werden ondertussen uitgehold. Hoe kan dat? En waarom accepteren we dat?

Deze vragen brachten de auteurs van premier Rutte via de oude familie Philips naar de boeken van Adam Smith. En van conferenties op Zwitserse bergtoppen tot de achterkamertjes van Den Haag. Vliegend door de tijd rollen ze van de ene verbazing in de andere. Met als conclusie: de huidige hang naar groei is geen noodzaak, maar het resultaat van een verhaal dat we zijn gaan geloven.

`Dit boek is een zoektocht naar een nieuw verhaal over een economie voor een andere, betere wereld. En als we die wereld kunnen schetsen, willen we deze ook realiseren, dat en niets minder is de ambitie van deze vertelling.’ - Sander Heijne en Hendrik Noten
Recensie:
Het Financieele Dagblad
13-06-2020
'

‘Heijne en Noten laten zien dat onze economie al ver voor de coronacrisis ontspoorde.’

'

Extra informatie:

Paperback / softback
256 pagina's
Juli 2020
360 gram
210 x 135 x 25 mm
EAN: 9789047013242
Business Contact

Bij u in huis op: woensdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel