Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Wim de Wagt,Vijfhonderd meter namen
  Vijfhonderd meter namen
  De Holocaust en de pijn van de herinnering
  € 29.95
  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen


  ‘Het Namenmonument weerspreekt de Holocaust-ontkenners’
  Daniel Libeskind, ontwerper Holocaust Namenmonument

  Wim de Wagt beschrijft in dit boek hoe Nederland sinds 1945 uiterst moeizaam omgaat met de herinnering aan de Holocaust. Al meer dan 75 jaar worstelen overlevenden, nabestaanden, herinneringsactivisten, kunstenaars, bestuurders en politici met dit beladen en gevoelige onderwerp.

  De Wagts meeslepende verhaal wordt verteld aan de hand van de rumoerige ontstaansgeschiedenis van het Nationaal Holocaust Namenmonument, waarvoor het Nederlands Auschwitz Comité in 2006 het initiatief nam en dat in 2021 werd onthuld. Het door de wereldberoemde Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind ontworpen monument is door zijn spectaculaire vormen, materialen en symboliek een uitzonderlijk gedenkteken.

  Het Namenmonument vormt vanwege zijn alomvattendheid de climax van de veelvormige Nederlandse herdenkingscultuur. Aan bod komt daarom ook de fascinerende geschiedenis van andere Holocaustmonumenten, lieux de mémoire en uitingen van herinneringscultuur, zoals literatuur, beeldhouw- en schilderkunst. Dit alles is verweven met de persoonlijke, ontroerende verhalen van nabestaanden, slachtoffers en overlevenden van de Holocaust.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  394 pagina's
  Met illustraties
  September 2021
  766 gram
  240 x 160 x 36 mm
  EAN: 9789024443383
  Boom

  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen